آموزش نصب پکیج های پایتون

با پیشرفت روز افزون زبان های برنامه نویسی، بخصوص زبان برنامه نویسی پایتون، توسعه دهندگان و برنامه نویسانِ پایتون کتابخانه ها و فریمورک های فراوانی برای تسریع در کار یا شروع یک زمینه ی خاصی از برنامه نویسی(بک اند، رابط گرافیکی، علوم داده .و…) را بوجود آورده اند که در قالب پکیج در اختیارِ عموم میباشد. و بهتر است شما به عنوان یک برنامه نویسِ پایتون بتوانید پکیج های مختلف را نصب و استفاده کنید.
کتابخانه ی پایتون چیست؟
همانطور که میدانید پایتون یک زبان اوپن سورس و محبوب در جهان است که توسط توسعه دهندگان زیادی در حال گسترش است. از این رو کتابخانه ها(ماژول ها) ی زیادی برای کم کردن حجم کد و صرفه جویی در وقت وجود دارند و تعداد این کتابخانه ها شدیدا در حال افزایش هستند. کتابخانهها مجموعه ای از فایل های پایتونی هستند که برای اهداف مختلفی ساخته میشوند. درواقع تنها راه گسترش و توسعه ی پایتون در زمینه های مختلف و فریمورک ها، کتابخانه های آن است. که به وسیله ی آنها میتوانید زبان برنامه نویسی پایتون را در زمینه های مختلف مانند برنامه نویسی گرافیکی، بک اند، علوم داده و… آموزش ببینید.
چگونه پکیج ها را نصب کنم؟
برای نصب پکیج های پایتون، ۲ راه پیش رو داریم.
- دانلود کردن فایل های کتابخانه ی مربوطه بصورت دستی
- استفاده کردن از پکیج منیجر پایتون(pip)
اگر سیستم عامل شما ویندوز است و پایتون را نصب ندارید از این لینک میتوانید پایتون را نصب و استفاده کنید، اگر از لینوکس استفاده میکنید بصورت پیشفرض پایتون را نصب خواهید داشت.
نصب دستی پکیج ها
مرجع پکیج های پایتون سایت pypi هست که پکیج های بسیار زیادی را شامل میشود و تنها با سرچ کردن اسم کتابخانه، دستور نصب به همراه فایل قابل دانلود و داکیومنت را در اختیارتون قرار میدهد. برای دانلود پکیج ها بهتراست از این وبسایت استفاده کنید و طبق دستوراتی که در داکیومنت کتابخانه ارائه شده است آن را نصب کنید.
نصب با پکیج منیجر پایتون(pip)
pip یک ابزار بسیار کاربردی و معروف برای نصب پکیج های پایتون است(البته ابزار های دیگری نیز وجود دارند اما معروف ترینشان pip است)
برای نصب یک کتابخانه کافیست دستور زیر را در ترمینال وارد کنید:
(pip install ({package_name}
دستور بالا پکیج را به همراه پیش نیاز های ان دانلود و نصب میکند، به جای {package-name} نام کتابخانه ی مورد نظر را وارد کنید.
برای مثال:
pip install nmap
پایتون دارای یکسری پکیج های ازپیش نصب شده است و نیاز به نصب دوبارهی آنها نیست(مانند کتابخانه ی math)، اگر قصد آپدیت کردن پکیجی را دارید تنها کافیست دستور نصب پکیج(دستور بالا) را در ترمینال یا cmd وارد کنید که دوحالت رخ میدهد، یا نسخه ی فعلی بالاترین نسخه ی حاضر است که با نمایش پیام این مفهوم را میرساند. یا نیاز به آپدیت دارد و بصوت خودکار به بالاترین نسخه، بروزرسانی میشود.
برای مشاهده ی پکیج های نصب شده روی سیستم نیز میتوانید از دستور زیر استفاده کنید.
pip list
برای مشاهدهی توضیحات پکیج نیز میتوانید از دستور زیر کمک بگیرید.
pip show {package-name}
و دستور پایانی که راهنمای استفاده از pip میباشد:
pip help
در نهایت توصیه میکنم که داکیومنت pip و پکیج هایی که استفاده میکنید را از سایت pypi مطالعه کنید.
موفق و پیروزباشید.